Over Op Weg

Koor Op Weg bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste mensen die het leuk vinden om met elkaar te zingen en door optredens ook andere mensen mee te laten genieten.

Op 13 september 1982 werd Interkerkelijk Koor Op Weg opgericht.
In het informatieblad van toen staat:
"Het repertoire bestaat uit geestelijke liederen van het moderne genre."
Interkerkelijkkoor Op Weg zong bij (jeugd)kerkdiensten in de regio.

In de loop der jaren hebben en er veranderingen plaatsgevonden.
Leden vertrokken, nieuwe leden kwamen, wisselingen van dirigent en band.
Ook het repertoire veranderde.
Tegenwoordig bestaat het repertoire uit Gospel, Pop en Nederlandstalige nummers.
De afwisseling in het repertoire is inmiddels diverse malen naar buiten gebracht door middel van een aantal concerten in Schoonhoven.
Bij kerkdiensten wordt ook gezongen. Veel van het repertoire is daar namelijk prima voor geschikt en daarnaast is er ook nog een speciaal repertoire voor het zingen bij een kerkdienst.

Na 20 jaar heeft dirigent Robbert van Sterkenburg in juli 2018 afscheid genomen van Op Weg.
Zangcoach Mikky Zomerdijk neemt voorlopig de honneurs waar.

Mikky Zomerdijk is zangeres, songwriter, componist, coach, dichter, tekstschrijver, productieleider en nog maar 24 lentes jong.
Mikky is hard aan de weg aan het timmeren en verdiept zich in vele aspecten in de kunstwereld. Zo heeft ze in februari 2015 haar eerste ep uitgebracht, “Whisper to the sea” genaamd en op 8 juni 2016 studeerde ze af aan het Conservatorium Rotterdam met een volledig eigen show genaamd ‘One’. Hiermee won ze in juni 2016 de Rabobank Jong Talent Cultuurprijs.
Naast haar focus als uitvoerend muzikant richt ze zich op les geven. In 2017 opende ze samen met Jitse Tilman een eigen muziekschool in Schoonhoven, “Silver Sound Studio” genaamd, en bouwt ze verder aan een studio. Ze doceer nu zo’n acht jaar en heeft ervaring met het lesgegeven aan kinderen, volwassenen, groepen en koren.
Door alle leuke ervaringen in het didactische werkveld, geniet ze nog steeds van het overbrengen van haar passie voor zingen.